Sanna Öhrling

Blue is my color!

Publicerad 2012-05-29 19:00:29 i Mode,

Min nya kornblåa klänning kommer användas flitigt under sommaren, något för Midsommarafton kanske?

Gillar färgen och att den är längre bak.

Veckans muffins!

Publicerad 2012-05-29 12:03:33 i Mode,

Det vart muffins den här veckan också, fast de kommer att frysas in till helgen. Idag blev det vaniljmuffins med vitchokladkross och en syrlig fast samtidigt söt frosting on top med riven vitchoklad på. Jag bakar inte nyttiga muffins, det är inte min grej. Jag får åter komma om de smakar lika gott som det låter.

Morgonens

Publicerad 2012-05-28 07:51:56 i Mode,

Jag började redan kl 7 idag och det var 16 grader ute så idag passar det perfekt för Jeansjackan som legat och skräpat i garderoben. På fossingarna kör jag träskor från Swedish Hasbeens.

 

 

Morsdag

Publicerad 2012-05-27 16:11:43 i Allmänt,

Nu har vi landat hemma och njuter av söndagslugnet som kommit över oss. Vi fick som vanligt väldigt god mat kycklingsrullader och potatis, till efterrätt vart det glassbomb och till kaffet vart det rabarberpaj. Tack tack mormor och morfar!!

Vår och sommar - mindre sömn?

Publicerad 2012-05-27 10:30:06 i Allmänt,

Jag somnade säkert kl 02 inatt men ändå vaknar jag pigg som lärka kl 08.15. Det är iofs hela 6 timmar men jämför man med vintern så sover jag betydligt mer. Det är det absolut bästa med vår och sommar, dagarna är betydligt längre, man hinner göra så mycket mer, man är gladare och man blir fräschare även fast man sover mindre (känns det som, ni kanske tycker annorlunda, ni kanske tycker jag ser ut som en sliten trasa som borde ligga i sängen tills jag sovit mig fräsch?!) Hoppas vädret håller i sig heeeela sommaren och lååångt in i hösten.

Igår åkte jag och Johan ut på Mälaren med Kapten Carlsson. (Johan behövdes rastas lite) Han fick äntligen, som han har väntat, fiska lite. Ingen var gladare än Johan, han fixa och dona med sitt spö, lina och drag i flera timmar medan jag och Kapten Carlsson latade oss i solen. Vi hade gofika med oss dessutom.

Idag ska vi ju som sagt till mormor och morfar på lunch men innan det så hinner jag lata mig ett tag i solen. Himmelen är helt knallblå och inte ett enda moln så långt mina ögon når. Dags att ladda för en ny vecka med intervallträning, min kropp har vilat tillräckligt. Jossan, ditt skavsår lär vara borta nu, jag behöver ditt sällskap ;)


30 års fest och Eurovision

Publicerad 2012-05-27 01:33:21 i Allmänt,

Fan va roligt att Sverige äntligen tog hem segern i Eurovision, Grattis Grattis!

Ikväll har vi varit på en till 30 års fest men god mat, trevligt folk och fint väder ute på landet, helt underbart! Stort Grattis till dig Patrik och tack för en super trevlig kväll. Nu ska jag ta och sova imorgon väntar lunch hos mormor och morfar, det kan man inte missa!

God natt!!

Avengers

Publicerad 2012-05-26 00:04:12 i Allmänt,

Nu har jag precis kommit hem och landat i sängen, så himla skönt efter en mysig-bio-fredag. Vi käkade först lite tacos och sen tittade vi på Avengers med min kusin Anton. En perfekt fredag och extra mysigt vart det när man såg blixtrar som lyser upp den svarta natten, älskar när det åskar.

Tack och god natt <3

Stolt!

Publicerad 2012-05-24 21:17:25 i Träning,

Igår slutade jag kl 16 och åkte direkt hem för att få njuta lite av solen. Vi käkade lite mat och sen begav jag mig ut på intervallträning. Jossan lämnade jag hemma eftersom hon fått ett gigantiskt skavsår, stackarn <3. Det blev 8 km igen och jag varvade powerwalk med joggning varannan km. Jäklar va bra med energi jag hade, så jäkla skönt. Idag vart det milen, jösses vad stolt jag är. Trodde inte mina trötta ben skulle fixa det idag. Har jobbat 8-18, varit trött och seg hela dagen men ändå fixade jag det. Nu ska jag vila några dagar, jag känner att kroppen måste få hämta sig lite. Helgen är så gott som fullbokad så det finns inte så mycket plats för annat.


Imorgon blir det middag och bio med bästa kusinen, lördag ska vi på 30-års fest och söndag är det ju morsdag så då ska vi till mormor och morfars stuga på lunch. Mycket roligt som händer i helgen, synd att den är så kort.

Bild från min träning, nästan bara åkrar och skog hela vägen. Tråkigt bild, Iknow men det är det jag har att bjuda på idag, that's that!

Härliga tisdag!

Publicerad 2012-05-22 21:07:49 i Allmänt,

Idag har jag hunnit med mycket. Jag jobbade 6.45-12.30, efter jobbet hälsade jag lite snabbt på moster på hennes jobb, köpte med en sallad och gjorde Jossan sällskap i solen i vasaparken, åkte hem och la mig på gräsmattan utanför huset och läste skvaller, in och lurade lite i soffan, städade och bäddade rent, laga mat och sen mötte jag upp Jossan för lite träning. Nu har jag kommit hem och laddar för att hoppa in in duschen. Vi har kört lite intervall träning, vi har kört PW och joggning varannan km i ca 8km. Helt underbart en sådan här fin kväll. Ännu bättre blir det när man får krypa ner i en nybäddad säng!


Måndag!

Publicerad 2012-05-21 19:59:01 i Allmänt,

Idag vart det rivstart på morgonen. Jag gick upp, käkade två ägg, drog ut Timon på en powerwalk i 2km och sen sprang jag 4km. Timon är så jäkla pigg och har grymt mycket energi, han ligger alltid 4-5 meter före mig oavsett hur sakta eller snabbt jag går/springer och han verkar inte ens trött när vi kommer hem, helt sjukt! Helt underbart att springa på våren!

På tal om något helt annat så har fler sagt att man inte kan kommentera vissa av mina inlägg. Det kan tydligen bli så om man skrivit inläggen från mobilen, vilket jag gör ofta. Det är ett så snabbt och enkelt sätt att lägga upp inlägg, än att starta upp en seg dator. Nu vet ni vad det beror på, jag ska försöka skriva mer från paddan för då verkar det fungera bättre.

Mitt paket...

Publicerad 2012-05-20 20:03:30 i Inredning,

...kommer ifrån Guggenheim New York. När jag var där köpte jag två planscher på två kända målningar, en från Picasso och en från Marc Chagall. Jag såg fler målningar/planscher som jag skulle vilja ha men några av var slut vid tillfället. Nu hittade jag dem igen på deras hemsida. Jag kunde inget annat än att beställa hem. Det blir ju extra roligt när man sett målningarna på riktigt men det här är ju betydligt billigare. Jag beställde en till från Marc Chagall och en från Franz Marc.

Den ena är en bild på en stor gul kossa som springer på en äng med berg och regnbåge som bakgrund. Den gula kossan ska symbolisera kvinnans principer, detta var en form av hyllning till hans fru Maria Franck. Bergen i bakgrunden är en abstrakt självporträtt av Franz Marc. Denna målning gjordes 1911, samma år som de gifte sig. Det spekuleras att detta skulle vara ett abstrakt bröllopsfoto.

Den andra föreställer Paris från ett fönster "Paris par la fenêtre". Denna målning är en förstorad version av ett fönster vy i ett självporträtt målat tidigare samma år. Det sägs finnas en del tolkningar från denna målning bl.a. Gubben som har två ansikten representerar öst och väst. Öst = Ryssland, där Chagall bodde under många år. Väst= Paris som står för det nya modern, kulturella delen av hans liv. Det var Paris som han bosatte sig när han blivit känd.

Om någon skulle vilka veta, haha! Lite väl lång utläggning kanske av mina nya tavlor. Kunde inte låta bli..

30-års fest

Publicerad 2012-05-20 11:48:35 i Allmänt,

Igår var vi på 30-års fest på Pluto. Vi vart bjudna på god mat, grillbuffé. Det var 7st som fyllde 30 år så totalt var det 150 personer som var med och käkade mat. Jag körde på svarta utsvängda byxor från H&M med en svart simpel tröja från Weekday. Tack alla för en grym kväll och Grattis igen till alla som fyllde år!

Idag ska vi på lite visningar innan vi ska hämta vår hund hos mamma som varit hundvakt.

Gårdagens kläder och några få bilder från festen, är rätt dålig på att dra fram
mobilen så har inte så många bilder att bjuda på, tyvärr!

Paket!!

Publicerad 2012-05-18 16:12:10 i Allmänt,

Idag kom UPS med ett paket hem till oss. Jag var såklart inte hemma men stackars Johan som var hemma blev helt förvånad när de plingar på. UPS-killen gav bara Johan ett paket och ville ha pengar för det, endast kontant och jämna pengar(?). Stackars Johan hade inte ens aning om vad det var för paket. Klumpig som jag är hade jag såklart glömt bort att säga något. Jag trodde att jag skulle få hämta ut paketet på ICA så jag hade liksom sorterat bort det i hjärnkontoret. Men men nu är paketet här och jag kunde inte vara mer nöjd. Vad som är i paketet får ni se senare.

Hockey kväll!

Publicerad 2012-05-17 21:31:31 i Allmänt,

Idag är det hockey som gäller och Carlsson är här för att göra oss sällskap. Han fick äran att smaka mina super duper muffins. Det verkar som att de blev godkända så kanske slänger upp receptet på bloggen lite längre fram. Det var ett super enkelt recept så det är inget avancerat. När det gäller muffins så håller jag mig till det absolut enklaste. Imorgon jobbar jag 8-18, åh det är alldeles för lång dag på en fredag.





 Timon, a.k.a. Sir-craps-alot, har tandvärk.

Choklad muffins!

Publicerad 2012-05-17 16:25:10 i Allmänt,

Jag är fruktansvärt dålig på att baka muffins. Idag gav jag det en chans och de ser goda ut men har inte vågat smakat än. Det är verkligen super duper muffins med choklad, smält dumlekola i mitten med chokladfrosting on top. De kan väl inte bli annat är bra?! Och de kan nog inte bli mer onyttiga? Haha jag får ta och smaka imorgon när det är fredag och ätardag. Nu ska jag ta en lång promenad med hunden.


En vän på besök

Publicerad 2012-05-17 15:44:52 i Allmänt,

Eftersom jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen den senaste tiden så får det komma lite saker i efterhand. Västerås hade fin besök av min kära vän Sabina från gymnasiet för några veckor sedan. Jag, Sanna och Sabina satt mer eller mindre ihop under våra 3 år på gymnasiet. Nu bor Sabina numera i Prag och pluggar till läkare, är fruktansvärt imponerad! Saknar henne här hemma, vi träffas alldeles för lite. När vi väl träffas är det dock som om vi senast träffades igår. Hon har en sån härlig energi min Bosse (så kallar jag henne). Tänkte passa på och skicka lite positiv energi till henne nu som pluggar, pluggar, pluggar och pluggar. You are My (Boo) inspiration!

Ser nu att de enda bilderna jag har från vår träff är på min charmiga gudson, Levis, bjuder på det istället!

Hiss eller diss?!

Publicerad 2012-05-16 20:10:34 i Mode,

Tittade på lite bilder från röda mattan den senaste tiden. En klar trend verkar vara svart, spets, volanger, fjädrar och chiffon.

Jag är på väg..

Publicerad 2012-05-16 12:26:22 i Allmänt,

Jag ska erkänna att jag inte varit på gymmet på ett tag. Jag har istället varit ute på powerwalks med Timon. Jag har gått 6km/dag och vissa dagar har jag nästan gått milen. Så jag har ju inte legat på latsidan men nu är jag taggad för gymmet igen. Idag är jag laddad för CT och magövningar, nu jävlar kör vi. Längtar efter en ordentlig träningsvärk så man känner att man lever. Så nu vet ni vad jag ska göra idag!

Igår vart det god middag med älsklingen och bara massa mys i soffan. Det bjöds på kräftor med en massa goda tillbehör, ost och kex, jordgubbar, blåbär och lite annat gott. En riktig sommarmiddag som var relativt nyttig ändå. Imorgon är jag ledig vilket kommer resultera i ett besök på gymmet och sen har jag en jobbig fredag framför mig, 8-18, medan Johan kommer vara ledig?!

Fabulous Four...

Publicerad 2012-05-15 15:39:46 i Allmänt,

Idag firar jag och Johan fyra år tillsammans <3 Tack baby för fyra fabulösa år och många många många många fabulösa år till.


Mina favoriter

Publicerad 2012-05-15 08:45:45 i Allmänt,

Längtar verkligen till sommaren men snart är den ju här, forhoppningsvis. Det är bara 5 veckor kvar till Midsommar, helt galet. Tänkte bjuda på några av mina favoriter från H&M. Alla som känner mig bra vet att jag älskar att handla bikinis men hur kan man inte göra det? Badkläder från H&M är både snygga och prisvärda. De flesta ligger runt 99kr - 129kr. Då gör det ju inget om man köper fler? Oftast är man ju inte lika snygg i bikinin som de här tjejerna och framförallt inte lika brun som tjejen längst ner i mitten.. Det ger ju lite mer motivation, inte till att sola sig brun som en pepparkaka med malignt melanom utan till träning, såklart!






Bilder tagna från H&M

Naglar

Publicerad 2012-05-14 11:37:10 i Allmänt,

Jag såg häromdagen att jag hade massvis med nagellack hemma men det är inte så ofta som jag målar naglarna. Inte för att det är jobbigt eller tar tid utan för det är så fult när färgen börjar nötas bort. Jag glömmer gång på gång att ta bort så då står man på jobbet med fula naglar som jag kan störa mig på en hel dag. Jag vet det är ett fruktansvärt i-landsproblem så det är ju löjligt. Men när man väl fixar sina naglar så är det ju roligt och de blir ju så fina. Jag kör just nu mintgrönt på mina tår (tänker inte visa någon bild på mina potatistår) och fransk manikyr på händerna. Inte alls svårt att göra själv men man får vara försiktig och ha tålamod.


 

Sjukling

Publicerad 2012-05-02 21:21:03 i Allmänt,

Usch för att vara hemma och vara sjuk i det här fina vädret. Har haft feber de senaste två dagarna men har jobbat ändå vilket inte är så bra. Så nu ligger jag helt utslagen på soffan och har legat här nästan hela dagen. Soffan får vara min kompis imorgon också men på fredag och lördag blir det jobb igen. På fredag kväll ska vi även till min moster Helene som fyller år, alltid lika roligt att träffa familjen och käka lite god mat. På lördag ska vi hem till min bästa vän Sanna som fyller 25 snart. Jag kommer med andra ord ha fullt upp hela helgen.

När man är sjuk har man inte den bästa aptiten så min dag har bestått av frukt, bär, grönsaker och kesella. En stor favorit just nu.







Det här är min mat i bilder frukost, mellanmål och middag. Lunchen bestod av ett ägg mer eller mindre, inget spännande med andra ord, haha. Färska jordgubbar och blåbär är grymt gott speciellt till vaniljkesella. Det är perfekt till efterrätt istället för klassikern jordgubbar och vispgrädde/glass. Men till ett lite nyttigare mellanmål ska man nog satsa på lätt naturell kesella. 

 

Om

Min profilbild

Sanna Oh

Bor i Västerås med min fästman Johan, vår dotter Emilia och vår hund Timon.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela